CITY HALL BLUES
 
BLUES FOREVER... EN VOORAL NU!

Informatie en video's optredende bands

2018

26 januari 2018: DUSINK BLUES

Dusink Blues is de nieuwe band rondom gitarist Kees Dusink. Hiervoor was Kees 10 jaar lang de lead- en slidegitarist van de Twelve Bar Blues Band, maar toen deze band in 2015 ophield te bestaan formeerde hij zijn eigen band: Dusink Blues.

In 2012 won Kees Dusink de award voor Beste Nederlandse Bluesgitarist. Zijn gelauwerde stijl en geluid komen nu nog beter tot hun recht dankzij het gitaarwerk van Stephan Bijl, de vocals van Marc Bocken en de grooves van Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op basgitaar.
Dusink Blues is grenzeloze energie, zichtbaar plezier en voelbare synergie. De muzikanten spelen blues vanuit de onderbuik, samengebald in een uitzonderlijk dynamische band die soms fluistert, maar ook kan brullen en altijd ontroert.

Vijf geweldige artiesten die elkaar al jarenlang kennen van festivals hebben elkaar in een periode waarin ze allemaal op zoek waren naar iets nieuws, gevonden in hun gedeelde liefde voor de muziek van onder andere Albert Collins, Peter Green en Albert King. Muziek die fluweelzacht, breekbaar en tranentrekkend mooi mag zijn, maar soms ook ongepolijst, rauw en duister, zowel in covers als in eigen werk. Soms puur instrumentaal en meestal niet, maar hoe dan ook altijd met dat uiterst herkenbare ‘Dusink-Blues-geluid’.

Dusink Blues, dat is rhythm and blues, blues met een randje roots of een snufje soul of funk. Van prachtige ballads tot stampende shuffles en swingende westcoastblues: zorg er maar voor dat je Dusink Blues zo vaak mogelijk gaat zien, gaat horen en gaat voelen!

Voorproefje? Klik hieronder.


In het voorprogramma: BLUES2

Twee muziekvrienden, Jans Strijker uit Hoogeveen en Wim Berends uit Coevorden, vormen met BLUES2 een verrassende akoestische combinatie. Jans speelt saxofoon en dwarsfluit, Wim zingt en speelt gitaar en mondharmonica. Beide muzikanten kennen elkaar uit een vorige (blues-rock-)band en zijn sinds 2016 als duo verder gegaan.
BLUES2 brengt songs van onder andere The Beatles, Pink Floyd, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Cuby & The Blizzards, The Animals, CCR en De Dijk, en nog vele andere bekende klassiekers, aangevuld met een aantal eigen nummers.
Met hun enthousiaste performance en een mix van herkenbare songs neemt BLUES2 het publiek mee op een muzikale reis. BLUES2 staat voor: Blues, Ballads & More.

Voorproefje? Klik hieronder.

 

23 februari 2018: B.J. HEGEN BLUES BAND

Bé Hegen, dik over de 70 inmiddels, is uniek in zijn soort. Hij is nog altijd virtuoos op bluesharp en gitaar en neemt ook de vocals voor zijn rekening. Zijn medemuzikanten zijn Frans Többen op basgitaar, Hank van der Veen op drums en Jan Warntjes op piano.

‘Oude’ rot in het vak Hegen begon zijn muzikale reis al in de jaren ’60 van de vorige eeuw. In eerste instantie gaf hij zich over aan de popmuziek, maar toen hij in aanraking kwam met de blues werd hij bijzonder aangetrokken door de chicagostijl, met vertolkers als Johnny Young en Little John.

Het was deze oer-blues die Bé Hegen ertoe bracht om in de jaren ‘70 een eigen bluesband te beginnen. De B.J. Hegen Blues Band begeleidde Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campbell tijdens tournees door Europa en in de jaren ‘80 waren de legendarische Bé Hegen en zijn kompanen supportact bij B.B. King.

Hegen mag met recht een evenknie genoemd worden van bluescoryfeeën als Harry Muskee (Cuby and The Blizzards) en Fred Reining (Left Hand Freddy).

(Foto: B.J. Hegen Blues Band in het kerkje van Gieterveen. Fotograaf: Jim Robot)


30 maart 2018: JOHN F. KLAVER BAND27 april 2018 (Koningsdag): JJ SHARP BAND
 

25 mei 2018:

29 juni 2018:

27 juli 2018:

31 augustus 2018: in de maand augustus is er géén bluesclub

28 september 2018:

26 oktober 2018:

30 november 2018:

28 december 2018:

2019